Kombo

Välkommen till Kombo – studenternas egen hyresgästorganisation. Vi är en kostnadsfri hyresgästorganisation för dig som student vid Linköpings universitet.

Vi har förhandlingsrätten för hyresgästerna gentemot Studentbostäder i Linköping AB, ByggVesta Studentbostäder, Heimstaden, SBS, K2A och Studentbo i Norrköping AB. Det innebär att vi företräder hyresgästerna, dig som student, vad gäller boendeinflytande, hyror och mycket annat. Vi hjälper även studenter med juridisk rådgivning i olika boendefrågor, med att hitta bostad och att organisera lokala boendeföreningar i olika bostadsområden.

Kombo finansieras av att studenterna i de olika studentboendena betalar in 19 kr per månad (ingår i hyran) där 12 kr går till förhandlingsersättning och 7 kr går till boendesociala åtgärder såsom boendeföreningar och äskningsfonden, vilken det går att äska pengar ifrån till exempelvis möbler för gemensamma utrymmen.

Du behöver inte betala någonting till oss för att få hjälp, du behöver inte ens bo i studentbostad – det räcker med att du är student för att få hjälp och stöd från oss.

Kombo drivs av Kårservice på uppdrag av de tre kårerna StuFF, LinTek och Consensus.

 

Kombo har kontor precis innanför dörren i Kårhusett. Hit kan du komma med frågor om du behöver hjälp att bostad, behöver juridisk rådgivning inom enklare hyresjuridik eller om du har frågor om boråd eller boendeföreningar.

Mer information om verksamheten hittar du på Kombos hemsida.

 

Kontakt

Translate
Översätt